Pacific Dining Room

Beach Hotel, Byron Bay | 2008

The Pacific Dining Room is a complete refurbishment of the restaurant at the Beach Hotel. It includes internal renovation of the dining area, new bar and cold larder, toilets and wine store. Externally, the project encompassed a new courtyard dining area and front terrace with associated landscape works, paving, fences and entry tiki head wood carving.

The aim of the design was to overhaul the restaurant from all aspects. A new owner, menu, wine / drinks list, staff, name and graphics warranted a new direction in the interior design without disrupting the existing hotel atmosphere and operation. Both new and traditional elements were used, fusing together to create a considered detailed design solution. References were made to Roberto Burle Marx (Brazilian Landscape designer) in the courtyard as well as Tiki Modern and other beach bar designs.

 

The existing space was stripped leaving the glazed timber doors and vaulted timber ceiling with slatted timber highlight windows. The new work completely refitted the spaces yet now feels even more appropriate to the room, the hotel and its beach garden environs.One of our expressed aims was to achieve such a result that not only met the client’s requirements but contributes to the hospitality venues on offer in Byron Bay.

Project Team:  Grant Amon, Beth Courtney, Justin Fagnani, Stephen Herbst
Awards: IDEA 09 Interior Design Excelence Awards,  Shortlisted
Published: Inside Issue 56 2009

Photos:  John Gollings

Pacific Dining Room
Pacific Dining Room
Pacific Dining Room
Pacific Dining Room
Pacific Dining Room
Pacific Dining Room
Pacific Dining Room
Pacific Dining Room
Pacific Dining Room
Pacific Dining Room

© 2018 Grant Amon